Two mono-pitch roofs cover two full storeys

Vita 209

The Vita 209 house design impresses with plenty of space across two full storeys and clever planning details. On the ground floor, the kitchen is integrated seamlessly as a central room. It opens onto the spacious living room and dining area and has direct access to the garden and the utility room. The shower/WC and the spacious guest room or study offer the best conditions for setting up barrier-free living on one level.

On the upper floor, the large family bathroom is placed in the centre. The L-shaped floor plan creates spatial separation between the master bedroom with dressing room and the openly designed children’s area with two children’s bedrooms and a shared play hallway. This can also be separated off as an additional room.

Characteristics
Roof form Pent roof
Roof inclination5 °
Living space194,87 m²
Base area209,50 m²
Number of floors2

Special features & extras

Experience this house in person soon:

Xaver-Fuhr-Str. 101
68163 Mannheim

 

Possible extensions: 

  • one-storey extension
  • covered outdoor-area
  • weather-protected house entrance 

Floor plan
example

Get an impression of this house through the floor plans. We will show you our planning suggestions, which of course can be customised on request.

Ground Floor
Upper Floor
Planning option ground floor
By moving the living room, a one-storey extension and a covered outdoor area are created. A recess in the entrance area provides for a weather-protected house entrance and a cloakroom niche in the hallway.

Houses from
the same
series

Fertighaus Vita 138 von Hanse Haus
Vita 138
Build an energy-saving home and live comfortably with the pent roof Vita 138
132 m²
Fertighaus mit Pultdach von Hanse Haus
Vita 147
A sunny ambience for better quality of life: the Vita 147 with pent roof
141 m²
Fertighaus mit Pultdach von Hanse Haus
Vita 156
Cleverly planned and individually built: the Vita 156 pent roof house
148 m²
Fertighaus Vita 165 von Hanse Haus
Vita 165
The Vita 165 pent roof house: built according to your wishes
156 m²